Pečení pstruzi s citrónovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení pstruzi s citrónovým máslem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 314,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení pstruzi s citrónovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Mouku promícháme se solí a pepřem, pstruhy opláchneme a dobře obalíme v moučné směsi. |
2 | V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme pstruhy z obou stran asi 6–7 minut. Hotové dáme na mísu a uchováme v teple. |
3 | V rendlíku rozehřejeme máslo, dokud nezhnědne. Přidáme citrónovou šťávu a citrónovým máslem pokapeme pstruhy. |
4 | Ozdobíme plátky citrónu a petrželkou. |