Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15951
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
168,8 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Olej rostlinný
400 ml Voda pitná
Nádivka
3 polévková lžíce Bambusové výhonky
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
0,5 kávová lžička Olej sezamový
0,5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Sherry brandy
85 g Vepřové maso mleté
Dim sum
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
50 ml Omáčka sojová světlá
1 ks Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
11% Sacharidy 38 g
9% Tuky 6 g
31% Sodík 619 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dim sum postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do mísy a zalijeme 1/4 hrnku vroucí vody. Poté přidáme 1,5 lžíce studené vody s olejem a důkladně promícháme tak, aby vzniklo těsto. Prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme. Rozdělíme na 16 stejně velkých hrudek a z každé vytvarujeme kolečko.

2

Mleté vepřové maso smícháme s nahrubo nakrájenými bambusovými výhonky, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a olejem. Přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme.

3

Doprostřed každého kolečka těsta dáme špetku nádivky, okraje přehneme a vytvarujeme malé taštičky. Pařáček vyložíme vlhkou utěrkou, vložíme knedlíčky a dusíme cca 10 min.

4

Talíř obložíme listy salátu, přidáme kuličky a podáváme se sójovou omáčkou, nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít krevetové krekry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept