Recept

Sumec vařený v marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15954
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
8 polévková lžíce Ocet vinný
8 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,6 kg Sumec filety
1 špetka Tymián sušený
500 ml Víno bílé
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
12% Sacharidy 43 g
206% Tuky 154 g
62% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Sumec vařený v marinádě postup přípravy receptu:

1

Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme.

2

Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu.

3

Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby.

4

Podáváme ihned na větší ploché míse.

Poznámka

Místo sumce můžeme použít okouna nebo jinou podobnou rybu. Jako přílohu volíme brambory a holandskou nebo kaparovou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept