Recept

Sumec s pekanovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15955

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
5 polévková lžíce Ořechy pekanové
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Sumec filety
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
8% Sacharidy 27 g
67% Tuky 50 g
61% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 48 g

Sumec s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.

2

Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.

3

V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.

4

Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.

Poznámka

Místo sumce můžeme použít okouna. Pekanové ořechy můžeme nahradit vlašskými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept