Recept

Rybí nákyp s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15961

Ingredience

250 g Makrela uzená
600 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Strouhanka
30 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
230 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 839kJ
17% Sacharidy 61 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 400 mg
55% Bílkoviny 31 g

Rybí nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:

1

V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou.

2

V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.

3

Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy.

4

Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept