Rybí nákyp s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp s těstovinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15961 |
Ingredience
250 g | Makrela uzená |
70 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
230 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Makrela uzená, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. |
3 | Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy. |
4 | Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy. |