Jednoduchý recept

Zapékaná ryba s brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15962

Ingredience

500 g Brambory
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Okoun - filety
1 špetka Pepř cayenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
6% Sacharidy 21 g
18% Tuky 13 g
13% Sodík 265 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zapékaná ryba s brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

V menším hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a 10 vteřin smažíme. Odstavíme, přidáme nasekanou petrželku a pepř.

3

Filé ze sumce, okouna nebo flundry nakrájíme na proužky asi 2,5 cm silné. Zapékací formu vytřeme máslem. Plátky brambor necháme okapat, rozprostřeme na dno formy a pokapeme částí petrželkového másla.

4

Proužky ryby dáme na brambory, zakapeme máslem, osolíme, formu zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Strouhanku promícháme se zbytkem másla.

5

Pokrm vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a posypeme strouhankou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme bez zakrytí ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka. Podáváme rovnou z formy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept