Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15963

Ingredience

2 ks Bobkový list
130 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 kg Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
0,3 l Víno bílé
0,5 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
6% Sacharidy 22 g
14% Tuky 11 g
40% Sodík 807 mg
101% Bílkoviny 57 g

Portugalský rybí hrnec postup přípravy receptu:

1

Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

2

Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení.

3

Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky.

4

Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut.

5

Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě.

Poznámka

Můžeme použít filé z okouna, rejnoka nebo pražmy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept