Portugalský rybí hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalský rybí hrnec
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15963 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
130 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 kg | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
0,3 l | Víno bílé |
0,5 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Okouník mořský, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalský rybí hrnec postup přípravy receptu:
1 | Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 | Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení. |
3 | Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky. |
4 | Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut. |
5 | Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě. |
Poznámka
Můžeme použít filé z okouna, rejnoka nebo pražmy.