Recept

Špenát se ztracenými vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15964

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Margarín
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
1 kg Špenát listový čerstvý
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
4% Sacharidy 16 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 342 mg
46% Bílkoviny 26 g

Špenát se ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

Špenát opláchneme, necháme okapat. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Bazalku opláchneme, vytřeseme. Šunku nakrájíme na kostičky.

2

Na rozehřátém tuku opečeme šunku, přendáme do misky a na zbylém tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a oregano. Podusíme přikryté pět minut. Bazalku jemně nasekáme, vmícháme do špenátu, přidáme šunku a udržujeme v troubě předehřáté na 100° C.

3

1,5 l vody uvedeme do varu, přidáme ocet a lžičku soli. Vejce po jednom rozklepneme do naběračky (žloutek musí zůstat vcelku) a pomalu ponoříme do vroucí vody. Roztékající bílek shrnujeme vidličkou přes žloutek. Vaříme na mírném ohni 3 minuty.

4

Špenát vložíme do misky, rozložíme ztracená vejce a ihned podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept