Špenát se ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát se ztracenými vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15964 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Margarín |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 276,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát se ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Špenát opláchneme, necháme okapat. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Bazalku opláchneme, vytřeseme. Šunku nakrájíme na kostičky. |
2 | Na rozehřátém tuku opečeme šunku, přendáme do misky a na zbylém tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a oregano. Podusíme přikryté pět minut. Bazalku jemně nasekáme, vmícháme do špenátu, přidáme šunku a udržujeme v troubě předehřáté na 100° C. |
3 | 1,5 l vody uvedeme do varu, přidáme ocet a lžičku soli. Vejce po jednom rozklepneme do naběračky (žloutek musí zůstat vcelku) a pomalu ponoříme do vroucí vody. Roztékající bílek shrnujeme vidličkou přes žloutek. Vaříme na mírném ohni 3 minuty. |
4 | Špenát vložíme do misky, rozložíme ztracená vejce a ihned podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželkou. |