Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15965
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
3 kg Mušle slávky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 813kJ
14% Sacharidy 51 g
149% Tuky 112 g
118% Sodík 2 g
163% Bílkoviny 92 g

Rýnské mušle postup přípravy receptu:

1

Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

2

Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.

3

Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Poznámka

Do mušlí se hodí rýnské víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept