Recept

Jarní zeleninová příloha

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 15966
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
200 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
8 ks Cibulka jarní
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
400 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
0,3 hrst Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Vegeta
300 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 491kJ
6% Sacharidy 22 g
155% Tuky 116 g
8% Sodík 169 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jarní zeleninová příloha postup přípravy receptu:

1

Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.

2

Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.

3

Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.

Poznámka

Z dvojnásobné porce můžeme připravit lehkou večeři obohacenou nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept