Hřebenatky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky se zeleninou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15968 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek |
4 ks | Mrkev kořen |
450 g | Mušle srdcovky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rýžový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Mušle srdcovky, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýžový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme cukrový hrášek, který můžeme použít i s lusky. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme hřebenatky a dusíme za stálého míchání 2 minuty, až se mléčně zabarví. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. |
3 | Zmírníme teplotu, do pánve dáme cibuli, česnek a mrkev, dusíme za stálého míchání 3 minuty. |
4 | Přilijeme vodu a zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a zeleninu dusíme ještě asi 2 minuty, mezitím rozmícháme škrob se sójovou omáčkou. |
5 | Teplotu pod pánví opět zvýšíme a přilijeme rozmíchaný škrob, přidáme hrášek a krátce povaříme. Do pánve vrátíme hřebenatky i s vydušenou šťávou a prohřejeme. Ihned podáváme. |