Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15968
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek
4 ks Mrkev kořen
450 g Mušle srdcovky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rýžový škrob
1 špetka Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
7% Sacharidy 25 g
466% Tuky 349 g
3% Sodík 64 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hřebenatky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme cukrový hrášek, který můžeme použít i s lusky.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme hřebenatky a dusíme za stálého míchání 2 minuty, až se mléčně zabarví. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

3

Zmírníme teplotu, do pánve dáme cibuli, česnek a mrkev, dusíme za stálého míchání 3 minuty.

4

Přilijeme vodu a zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a zeleninu dusíme ještě asi 2 minuty, mezitím rozmícháme škrob se sójovou omáčkou.

5

Teplotu pod pánví opět zvýšíme a přilijeme rozmíchaný škrob, přidáme hrášek a krátce povaříme. Do pánve vrátíme hřebenatky i s vydušenou šťávou a prohřejeme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept