Svazečky z fazolek a opečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svazečky z fazolek a opečených paprik
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15969 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
8 ks | Cibule - nať |
1 kg | Fazolové lusky zelené |
1 špetka | Majoránka čerstvá |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 786,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cibule - nať, Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svazečky z fazolek a opečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C. |
2 | Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout. |
3 | Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout. |
4 | Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky. |
5 | Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě. |
6 | Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám. |
7 | Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí. |
Poznámka
Papriky můžeme rychleji opéci nad plamenem plynového sporáku. Opékáme za stálého otáčení tak dlouho, dokud nezhnědnou. Obměna: Připravené svazečky můžeme zakrýt plátky uzeného sýra a zapéct v troubě.