Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15970
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
180 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Čedar
100 ml Víno bílé
4 polévková lžíce Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
30% Sodík 599 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zapékané hřebenatky postup přípravy receptu:

1

Jednu lžíci rozpuštěného másla promícháme se strouhankou nebo s drobky z bílého chleba. Žampióny a cibuli nakrájíme na plátky.

2

Čtyři ohnivzdorné misky vymažeme máslem. Ve větší pánvi rozpustíme zbylé máslo, přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.

3

Zvýšíme teplotu, přidáme hřebenatky, žampióny a dusíme za stálého míchání ještě 5 minut.

4

Pokrm osolíme, opepříme, zasypeme moukou a dobře promícháme. Postupně přiléváme vodu a víno, směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se omáčka nespojí. Potom přilijeme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme, odstavíme.

5

Směs rozdělíme do čtyř misek, zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Pečeme v troubě při režimu gril na 300° C asi 2 minuty, až povrch zhnědne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept