Hřebenatky na roketě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky na roketě
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15971 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rajčata |
200 g | Roketa |
2 ks | Salát ledový |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 29,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Mušle slávky, Olej arašídový (podzemnicový), Rajčata, Salát ledový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky na roketě postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozpálíme podzemnicový olej a máslo. Hřebenatky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme. |
3 | Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Navrch dáme opečené mušle a ozdobíme rajčaty. Ihned podáváme. |