Recept

Směs z plodů moře a zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15972

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
300 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
500 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
500 g Mušle slávky
500 g Mušle srdcovky
4 ks Mušle svatojakubské
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Provensálské koření
1 špetka Šafrán
2 ks Šalotka
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
12% Sacharidy 42 g
141% Tuky 106 g
33% Sodík 652 mg
132% Bílkoviny 74 g

Směs z plodů moře a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Slávky vypereme a očistíme, otevřené vyhodíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slávky s cibulkou, česnekem, provensálskými bylinkami a vínem vaříme v zakrytém hrnci asi 6-8 minut. Hotové mušle vyloupeme z ulit, ty, které se neotevřou během vaření, vyhodíme. Část jich necháme v ulitě. Vývar přecedíme přes síto a dáme stranou, mušle necháme na sítu.

2

Mořského ďasa nakrájíme na kousky o váze asi 50 g. Jsou-li v hřebenatkách jikry, oddělíme je od svalu a dáme stranou. Maso rozpůlíme, krevety vyloupeme, zbavíme střívka, opláchneme a osušíme.

3

Šalotku oloupeme, mrkev oškrábeme, cuketu omyjeme a vše nakrájíme na malé kostičky. Celerový stonek očistíme, opereme a nakrájíme na tenké plátky.

4

V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm zeleninu, pak přidáme kousky mořského ďasa a dusíme ještě 6 minut. Směs během dušení asi dvakrát obrátíme.

5

Přidáme hřebenatky, krevety a vše zalijeme vývarem z mušlí. Přilijeme smetanu, rajský protlak, šafrán, sůl, pepře a necháme 4 minuty prohřát. Minutu před koncem vaření přidáme jikry a mušle ze síta. Mušle ponechané v ulitách slouží jako ozdoba.

6

Podáváme posypané lístky koriandru nebo petrželky.

Poznámka

Místo hřebenatek můžeme použít svatojakubské mušle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept