Mušle a platýz v jablečném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle a platýz v jablečném víně
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15975 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mušle slávky |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Platýz - filety |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 173,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Citrony, Jablka, Mušle slávky, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle a platýz v jablečném víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. |
2 | V rendlíku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme mušle, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Zakryjeme a vaříme při vysoké teplotě 6-8 minut, občas rendlíkem zatřeseme. |
3 | Hotové mušle vyloupeme, zavřené vyhodíme. Tekutinu přecedíme a mušle necháme na sítu. |
4 | Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Filé z platýze a jablko vložíme do hrnce, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. Přidáme cibulku, vývar z mušlí, zakryjeme a vaříme asi 8 minut, pak přidáme mušle a vše ještě minutu zahříváme. |
5 | Filé s mušlemi a jablky upravíme na mísu a ponecháme v teple. Ve smetaně rozmícháme škrob a přilijeme ho do vývaru, povaříme a nalijeme na rybu. |
Poznámka
Použijeme neslazené jablečné víno.