Recept

Marinovaná hlíva s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15976

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bazalka
1 ks Cibule
300 g Hlíva ústřičná
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 467kJ
4% Sacharidy 13 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 68 mg
7% Bílkoviny 4 g

Marinovaná hlíva s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli s česnekem oloupeme a drobně nakrájíme. Bazalku opláchneme a vodu vytřeseme. Hlívu otřeme papírovým ubrouskem a hlavy roztrhneme na 3 kousky.

2

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, hlívy na něm opečeme z obou stran dvě minuty. Poté ji vyjmeme a rozložíme na větší mísu.

3

Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, vložíme rajčata, opečeme z každé strany dvě minuty. Poté přidáme česnek s cibulí, přiklopíme a přikryté dusíme 5 minut. Jednou promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme a rozložíme na mísu k houbám.

4

Do zbylého oleje přilijeme ocet, 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a marinádu necháme přejít varem. Ještě horkou marinádou přelijeme houby s rajčaty, přikryjeme a necháme odstát půl hodiny při pokojové teplotě. Na závěr posypeme bazalkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu a rybám anebo jako součást studeného bufetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept