Lasagne s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s mořskými plody
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15977 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Kerblík |
200 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 kávová lžička | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Máta |
200 g | Mušle v nálevu |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Řasa Wakame |
1 špetka | Šafrán |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny Lasagne |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 93,7mg |
Draslík | 673,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Kerblík, Máta, Paprika červená, Řasa Wakame , Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Limetková kůra, Máslo čerstvé, Mušle v nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu. |
2 | Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny. |
3 | V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme. |
4 | Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme. |