Recept

Lasagne s mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 19 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15977

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
2 ks Kerblík
200 g Krevety tygří - loupané
0,5 kávová lžička Limetková kůra
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Máta
200 g Mušle v nálevu
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Řasa Wakame
1 špetka Šafrán
2 ks Šalotka
4 polévková lžíce Sherry brandy
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Těstoviny Lasagne
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 125kJ
18% Sacharidy 64 g
15% Tuky 11 g
45% Sodík 894 mg
59% Bílkoviny 33 g

Lasagne s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.

2

Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.

3

V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.

4

Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept