Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15978
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

750 g Langusta
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 612kJ
0% Sacharidy 0 g
22% Tuky 17 g
36% Sodík 720 mg
99% Bílkoviny 56 g

Langusta postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme langustu, hlavou dolů, necháme ji přejít varem a pak ještě 3 minuty vaříme. Vyjmeme a rozpůlíme.

2

V pánvi rozpálíme olej a 3 minuty na něm langustu opékáme, nejdříve z masité strany, pak stejnou dobu po straně s krunýřem. Nakonec přidáme máslo.

3

Hotovou langustu upravíme na talíř nebo mísu a ihned podáváme.

4

Jako přílohu volíme bramborový salát s koprem a okurkou nebo remuládu s malými brambůrky.

Poznámka

Místo langusty můžeme použít mořského raka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept