Recept

Krevety se zelenými fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15980
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Fazolové lusky zelené
350 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
30 g Ořechy Kešu
3 polévková lžíce Sherry brandy
2 kávová lžička Solamyl
200 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 886kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 227 mg
42% Bílkoviny 24 g

Krevety se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:

1

Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.

2

Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.

3

Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.

4

Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept