Krevety se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15980 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
350 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
30 g | Ořechy Kešu |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Solamyl |
200 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 202,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Ořechy Kešu, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno. |
2 | Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou. |
3 | Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme. |
4 | Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme. |