Kuře s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s estragonem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15981 |
Ingredience
1 kávová lžička | Estragon |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Řeřicha |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 319,3mg |
Draslík | 938,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kuře, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s estragonem postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na 6-8 dílů, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme olej a máslo, vložíme porce kuřete a opékáme z obou stran asi 12 minut. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé tyčinky. |
2 | Ke kuřeti přidáme 150 ml vývaru, mrkev, sušený estragon a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut doměkka. Zbylý vývar rozmícháme se škrobem. |
3 | Kuře a mrkev vyjmeme z pekáče, narovnáme na mísu a uchováme v teple. K výpeku v pekáči přimícháme rozmíchaný škrob a povaříme, aby omáčka zhoustla. Osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Ozdobíme lístky řeřichy a ihned podáváme. |