Kuře s jarními cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s jarními cibulkami
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15982 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej sójový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 893,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej sójový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s jarními cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, česnek oloupeme a prolisujeme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře ze všech stran opečeme. Přidáme česnek, vývar, bobkový list, zakryjeme a vaříme mírným varem 20 minut. |
2 | Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kousky cca 3 cm velké. Otrháme lístky koriandru. |
3 | Ve vodě rozmícháme škrob se sójovou omáčkou. Asi 5 minut před koncem vaření ho přimícháme k vývaru s kuřetem a přidáme cibulky. |
4 | Bobkový list vyjmeme, omáčku osolíme a opepříme. Maso s omáčkou upravíme na mísu a podáváme ozdobené lístky koriandru. Jako příloha je vhodná rýže. |