Recept

Dervišova lahůdka - libanonská specialita

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15984
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Brambory
3 ks Cibule
250 g Cuketa
350 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Hřebíček mletý
400 g Jehněčí maso mleté
250 g Lilek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
7% Sacharidy 24 g
47% Tuky 35 g
18% Sodík 367 mg
53% Bílkoviny 30 g

Dervišova lahůdka - libanonská specialita postup přípravy receptu:

1

Zeleninu omyjeme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, lilek nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté jej opláchneme, necháme okapat. Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Vnitřky vybereme lžičkou a dužninu nakrájíme. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Maso smícháme s moukou, opečeme na dvou lžících oleje, dle chuti osolíme, okořeníme mletým muškátovým oříškem a hřebíčkem.

2

Zapékací mísu vymastíme lžíci oleje, jednotlivé druhy zeleniny střídavě navrstvíme do zapékací mísy tak, aby se vždy mírně překrývaly. Poslední vrstva bude masová a vše zalijeme vývarem. Dusíme přikryté v troubě předehřáté na 220 °C půl hodiny. Pokrm poté odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Na závěr posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě, dokud se sýr neroztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept