Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15989 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 781,5mg |
Vláknina | 712,8mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme, papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova, 4-5 minut z každé strany. Maso vyjmeme z pánve na mísu a uchováme teplé. |
3 | Pánev dobře vytřeme ubrouskem, vlijeme do ní vývar, přidáme bazalku a povaříme. Přidáme papriku a vaříme asi 3 minuty. |
4 | Škrob rozmícháme ve víně, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. |
5 | Omáčkou přelijeme prsíčka na míse a ihned podáváme s rýží. |