Maďarská kuřecí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská kuřecí prsíčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15990 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská kuřecí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm opékáme maso ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Rajčata z konzervy necháme okapat a nasekáme je nadrobno. |
2 | Kuřecí prsa vyjmeme z pánve a osolíme. Do pánve dáme papriku, cibuli a dusíme je asi 3 minuty, dokud nezměknou. |
3 | Přidáme rajčata, vývar, mletou papriku a směs přivedeme k varu, pak přidáme maso a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. |
4 | Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Osolíme, opepříme a přendáme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |