Zelenina se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina se škvarky
Zelenina se škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15991 |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Červená řepa |
1 ks | Kedlubna |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřové škvarky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Kedlubna, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a uvaříme doměkka v osolené vodě. |
2 | Uvařenou zeleninu i s vývarem omastíme rozehřátými vepřovými škvarky. Pokrm posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. |
3 | Podáváme s tmavým chlebem. |