Dušená tykev se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená tykev se smetanou
Dušená tykev se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15992 |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Tykev |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 700,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Tykev, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená tykev se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Mladé tykve omyjeme a nakrájíme na kostičky, starší oloupeme. Osolíme je, okmínujeme, posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Dobře promícháme. |
2 | Směs urovnáme do pekáče a dusíme v předem vyhřáté troubě - nemícháme. |
3 | Měkké tykve opepříme a zalijeme zakysanou smetanou. |
4 | Podáváme s pečenými bramborami. |