Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Džuveč z pórku 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15994

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 dl Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
600 g Pórek
500 g Rajčata
75 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 967kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 235 mg
9% Bílkoviny 5 g
  • Džuveč z pórku
  • Džuveč z pórku
  • 1
  • Džuveč z pórku
  • 2
  • Vložit obrázek

Džuveč z pórku postup přípravy receptu:

1

Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.

2

V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).

3

Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept