Džuveč z pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč z pórku
Džuveč z pórku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15994 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 dl | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
600 g | Pórek |
500 g | Rajčata |
75 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 633,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč z pórku postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme. |
2 | V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě). |
3 | Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou. |