Podvarak z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podvarak z kysaného zelí
Podvarak z kysaného zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15995 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Rýže loupaná |
100 g | Sádlo škvařené |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
1500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 27,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 336,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podvarak z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. |
2 | K měkkému zelí přidáme mletou papriku, pepř a propláchnutou rýži. Vše dodusíme doměkka. |
3 | V pokrmu nesmí zůstat žádná tekutina a musí lehce zezlátnout. |