Provensálská plněná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská plněná rajčata
Provensálská plněná rajčata
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15996 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
15 ks | Kapary sterilované |
2 ks | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
4 ks | Sardelová očka |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 755,8mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapary sterilované, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská plněná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Šťávu přecedíme, jadérka vyhodíme a dužninu se šťávou vložíme do mísy. Posypeme strouhankou a necháme chvíli odstát. |
2 | Očka a kapary necháme okapat, oloupeme česnek, vše jemně nakrájíme a přidáme do mísy. Petržel opláchneme, vodu vytřeseme, drobně nasekáme a vložíme k ostatním do mísy. Přilijeme ocet, lžíci oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Řádně promícháme a směsí naplníme rajčata. Vložíme do zapékací mísy a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° C. |
3 | Upečená rajčata ozdobíme koprem, servírujeme teplá jako přílohu k masu nebo rybám anebo můžeme podávat i jako předkrm. |