Recept

Provensálská plněná rajčata

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15996
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
15 ks Kapary sterilované
2 ks Kopr čerstvý
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
12 ks Rajčata
4 ks Sardelová očka
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
10% Sacharidy 35 g
16% Tuky 12 g
564% Sodík 11 g
36% Bílkoviny 20 g

Provensálská plněná rajčata postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Šťávu přecedíme, jadérka vyhodíme a dužninu se šťávou vložíme do mísy. Posypeme strouhankou a necháme chvíli odstát.

2

Očka a kapary necháme okapat, oloupeme česnek, vše jemně nakrájíme a přidáme do mísy. Petržel opláchneme, vodu vytřeseme, drobně nasekáme a vložíme k ostatním do mísy. Přilijeme ocet, lžíci oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Řádně promícháme a směsí naplníme rajčata. Vložíme do zapékací mísy a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° C.

3

Upečená rajčata ozdobíme koprem, servírujeme teplá jako přílohu k masu nebo rybám anebo můžeme podávat i jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept