Snídaně sedláka ze Středomoří - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Snídaně sedláka ze Středomoří
Snídaně sedláka ze Středomoří
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15997 |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
250 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Cuketa |
100 ml | Jogurt bílý |
250 g | Lilek |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 739,6mg |
Draslík | 935,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Jogurt bílý, Lilek, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Snídaně sedláka ze Středomoří postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití. |
2 | Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut. |
3 | V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou. |
4 | Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky. |