Recept

Snídaně sedláka ze Středomoří

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15997

Ingredience

1 špetka Bazalka
250 g Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Cuketa
100 ml Jogurt bílý
250 g Lilek
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
12 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 467kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 329 mg
47% Bílkoviny 27 g

Snídaně sedláka ze Středomoří postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití.

2

Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut.

3

V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou.

4

Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept