Recept

Voňavá zapékaná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15998

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
400 g Cuketa
100 ml Jogurt bílý
300 g Lilek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
1 špetka Provensálské koření
4 ks Rajčata
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
8% Sacharidy 28 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 175 mg
29% Bílkoviny 16 g

Voňavá zapékaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, konce odřízneme, a pokud není slupka příliš silná, nakrájíme jej i se slupkou na kostičky. Vložíme na cedník, nasolíme a necháme půl hodiny odstát. Poté jej propláchneme studenou vodou, tekutinu vymačkáme. Ostatní zeleninu omyjeme, cukety nakrájíme na šikmé silnější plátky, papriky na nudličky, oloupané brambory na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a česnek prolisujeme. Rajčata rozpůlíme a sýr nastrouháme.

2

Cibuli s česnekem opečeme dorůžova na rozehřátém oleji a poté vyndáme. Do téže pánve vložíme rajčata řeznou plochou dolů, mírně opečeme a vyjmeme. Na závěr na oleji zprudka opečeme lilek s cuketou, přidáme papriku a brambory a další 2 minuty opékáme.

3

Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, okořeníme polovinou vegety a zakrytou alobalem dusíme v troubě předehřáté na 200° C 25 minut.

4

V jogurtu rozšleháme vejce, přidáme zbytek vegety, pepř, provensálské koření a sýr, směsí zeleninu zalijeme a zapečeme dalších 25 minut dozlatova. Upečené vyjmeme z trouby, necháme několik minut odstát, posypeme petrželkou a servírujeme nakrájené na velké kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept