Artyčoky s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s hráškem
Artyčoky s hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16000 |
Ingredience
800 g | Artyčoky |
1 ks | Celer - nať |
15 g | Česnek |
200 g | Cibulka jarní |
250 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Hrášek |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Slanina vepřová |
250 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Hrášek, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme. |
2 | Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |