Fazolová rozvárka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová rozvárka s jablky
Fazolová rozvárka s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16001 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
4 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 123,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazole bílé, Jablka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová rozvárka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Fazole den předem namočené uvaříme v téže vodě téměř doměkka. Před dovařením je osolíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka. |
2 | Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme spolu s bobkovým listem k fazolím. Krátce povaříme a podáváme. |