Fazole po prlešsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole po prlešsku
Fazole po prlešsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16002 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřové škvarky |
0,8 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole po prlešsku postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. |
2 | Uvařené fazole scedíme a vsypeme do vymaštěné zapékací mísy. Škvarky i se sádlem rozehřejeme a vmícháme do nich strouhanku. Chvíli smažíme a potom směs vmícháme do fazolí. Pokrm zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a dáme zapéci do středně vyhřáté trouby. |
3 | Podáváme s kysaným zelím nebo s červenou řepou. |