Recept

Plněný lilek s volským okem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16003
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
4 ks Cibule
4 ks Lilek
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
750 g Rajčata
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Tymián čerstvý
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 448kJ
9% Sacharidy 32 g
27% Tuky 20 g
20% Sodík 400 mg
42% Bílkoviny 24 g

Plněný lilek s volským okem postup přípravy receptu:

1

Lilky řádně omyjeme, nařízneme mřížku na slupku, řádně osolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté je omyjeme pod tekoucí vodou, vymačkáme tekutinu a řeznou stranou dolů je vyskládáme do pekáče vyloženého alobalem. Vložíme do trouby předehřáté na 200° C a pečeme 20 minut.

2

Mezitím dáme stranou dvě rajčata, zbylá spaříme, zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky.

3

V kastrolu rozehřejeme čtyři lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme nakrájená rajčata a nasekané bylinky. Dle chuti osolíme, opepříme a zprudka dusíme do zhoustnutí.

4

Z upečených lilků vydlabeme dužninu tak, že vzniknou "lodičky". Dužninu spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rozdušeným rajčatům. Touto směsí lilky naplníme, posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme na 12 minut zapéct do trouby.

5

Na zbylém oleji připravíme z vajec volská oka. Položíme je na zapečené lilky, osolíme, opepříme a obložíme nakrájenými rajčaty, která jsme dali stranou.

6

Vše ozdobíme lístky bazalky a ještě teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept