Sut-pita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sut-pita
Sut-pita
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16005 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
230 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 l | Mléko polotučné |
8 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
8 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 207,4mg |
Draslík | 64,5mg |
Vláknina | 118,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sádlo škvařené, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sut-pita postup přípravy receptu:
1 | Vejce dohladka rozmícháme s moukou, zalijeme mlékem a rozšleháme. |
2 | Plech vymažeme sádlem a zahřejeme v troubě. Na zahřátý plech nalijeme rozšlehanou hmotu do výše asi 2cm, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut. |
3 | Svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem. Upečenou pitu zalijeme sirupem, nakrájíme a necháme vychladnout. |