Dušená kuřecí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí prsíčka
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16007 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli paprička |
250 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kuřecí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova. |
2 | Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty. |
3 | Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. |