Recept

Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16013

Ingredience

200 g Krůtí prsa
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2,5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
80 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
12 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 839kJ
9% Sacharidy 32 g
134% Tuky 100 g
22% Sodík 446 mg
79% Bílkoviny 44 g

Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa postup přípravy receptu:

1

Příprava náplně:

2

omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.

4

Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.

5

Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept