Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa
Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16013 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Krůtí prsa |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 175,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: |
2 | omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů. |
4 | Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut. |
5 | Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží. |