Kuře s omáčkou z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s omáčkou z tuňáka
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
600 g | Kuřecí prsa |
6 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky |
1 hrst | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 263,7mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 270,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hřebíček, Kapary sterilované, Majonéza, Okurky, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s omáčkou z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem. |
2 | Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky. |
3 | Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme. |