Recept

Kuře s omáčkou z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16014
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Kapary sterilované
600 g Kuřecí prsa
6 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mrkev kořen
3 ks Okurky
1 hrst Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 172kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
136% Sodík 3 g
110% Bílkoviny 62 g

Kuře s omáčkou z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.

2

Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.

3

Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept