Recept

Papriky zapékané s houbovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16015
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Houby čerstvé
1 špetka Majoránka
20 g Margarín
200 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
20 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
20% Sodík 409 mg
40% Bílkoviny 22 g

Papriky zapékané s houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby nakrájíme, cibuli drobně nasekáme, pórek pokrájíme na tenké plátky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semeníků, stopky necháme. Papriky spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, zprudka zchladíme a rozložíme na utěrku, řeznou plochou dolů, okapat.

2

Příprava bešamelu:

3

Do světlehněda opražíme mouku nasucho. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme na hustý hladký bešamel, který necháme vychladnout.

4

Houby opečeme 5 minut na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, pórek, majoránku a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme na mírném plameni. Vmícháme petrželku a polovinu směsi vložíme do zapékací mísy.

5

Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky a nastrouhaný parmezán. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr vmícháme druhou polovinu směsi, řádně rozmícháme a hotovou směsí naplníme papriky. Plněné papriky vyskládáme na směs v zapékací míse, poklademe tenkými plátky mozzarelly. Pokrm pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.

6

Hotové zapečené papriky ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako přílohu k bramborové kaši či dušené rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept