Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 16016
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín celý
1 ks Koriandr celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
1 kg Kuřecí prsa
400 ml Mléko kokosové
1 dl Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 633kJ
11% Sacharidy 40 g
72% Tuky 54 g
17% Sodík 346 mg
109% Bílkoviny 61 g

Kuřecí saté postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme.

2

Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu).

3

Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo.

Poznámka

Saté podáváme horké s omáčkou z arašídů nebo s okurkovou čalamádou. 40 ks bambusových špejlí Viz recept "Omáčka z arašídů" Viz recept "Okurková čalamáda"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept